Uitvaartbegeleiding

Begeleiding bij een uitvaart volgens uw wensen.
Wij gaan ervan uit dat er geen standaard manier is om een uitvaart te regelen. Voor ons is het belangrijk dat een overledene een afscheid krijgt dat bij hem of haar past en dat de nabestaanden een eerste stap kunnen zetten in het proces van loslaten. Zelf actief deelnemen aan het regelen van de uitvaart en de verzorging van de overledene is voor veel mensen een troostende ervaring. Voor de een krijgt dit vorm in het schrijven van de rouwbrief en voor de ander in het verzorgen van de overledene of het dragen van de kist.

Dit geldt zeker voor kinderen. Door hen iets te laten doen voor de overledene voelen ze dat ze erbij horen en dat ze van belang zijn voor degene van wie ook zij afscheid moeten nemen.

Afscheid nemen (opbaren) bij u thuis.
Bij een opbaring thuis wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van een koelsysteem. Een opbaring kan op een bed, in een kist of op een opbaarplateau. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor thanatopraxie, een lichte balseming van de overledene.

Weet u niet precies wat u zou willen? Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden zodat u de keuze kunt maken die het beste past bij de overledene, bij u en bij de omstandigheden. Wij regelen de apparatuur en verzorgen de opbaring in huiselijke omgeving.

Het voordeel van afscheid nemen en het opbaren thuis is dat men meer betrokken is bij het gebeuren en dat het afscheidsproces natuurlijker verloopt. Rouwcentra en mortuaria hebben vaak vaste tijden voor bezoekuren.

Wij bieden een alternatief voor thuis of voor de wat grotere mortuaria in een sfeervolle villa in Beuningen: Het Afscheidshuys Beuningen. En in de herkenbare locatie in Wijchen aan de Elckerlycweg: Het Afscheidshuys Wijchen.

Afscheidnemen (opbaren) in Het Afscheidshuys.
In september 2011 openden we de deuren van Het Afscheidshuys aan de Van Heemstraweg 77 in Beuningen.

Exclusief voor onze uitvaartonderneming kan hier gebruik worden gemaakt van de familiekamer. Nabestaanden krijgen de sleutel van het pand en kunnen tussen 8.00 en 23.00 uur onbeperkt bij hun geliefde overledene verblijven. Deze kamer kan naar eigen smaak worden ingericht met bloemen, foto’s, eigen kleden, etc.

Als gebruik van de familiekamer niet gewenst is kan er op afgesproken tijden afscheid worden genomen.

In de Ceremoniezaal kan een afscheidsbijeenkomst worden gehouden tot maximaal 80 personen. Daarvoor hebben we de mogelijkheid om beeld en geluid af te spelen.
Na de dienst is er ook mogelijkheid voor een samenzijn onder het genot van koffie, drankje of hapje, condoleance of koffietafel.

Afscheidsdienst of bijeenkomst
Een afscheidsdienst kan uiteraard worden gehouden in een kerk of crematorium.
Maar ook andere locaties zijn mogelijk. Denk hierbij aan Het Afscheidshuys, een zaal van een horecagelegenheid, in een café of in de open lucht. Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden en leggen de contacten die daarvoor nodig zijn.

Voor welke locatie er ook gekozen wordt wij zorgen ervoor dat de ruimte wordt gereserveerd en dat de mensen die erbij betrokken zijn weten wat er moet gebeuren. U kunt hierin een actieve rol hebben of u laat de volledige organisatie aan ons over.

Heeft u vragen rond een overlijden?
U mag ons op ieder moment van de dag en nacht  bellen.

024 – 35 63 010